Racó de pregària 21/03/2020


A l'Antic Testament trobem un llibre anomenat "Cohèlet", també anomenat "Eclesiàstic",  escrit possiblement cap a l'any 250 abans de Crist. Com sabeu a la Bíblia hi ha diverses concepcions de la fe, de Déu, de la comunitat... 
Aquest llibre del Cohèlet potser és un dels més xocants. Una introducció sobre aquest llibre diu: 

"És sorprenent de trobar dins la Bíblia un escrit que sembla presentar un Déu llunyà i arbitrari (7,14), que nega que els homes siguin premiats o castigats en aquest món i dubta que ho siguin en l’altre (3,21; 6,12; 8,12-14; 9,3), i que proclama que el millor que pot fer l’home és menjar, beure i gaudir de la felicitat del seu treball (5,17). És un llibre amb aparents contradiccions, sempre controvertit i no gaire fàcil d’entendre, començant pel seu mateix nom"
Us proposem el fragment "Tot té el seu moment" . Potser ens pot ajudar a reflexionar sobre el moment que ens toca viure: un moment de confinament que la majoria mai no havíem viscut. 
Potser venim d'un temps en que ens crèiem "invencibles" i aquesta pandèmia ens està ensenyant una altra cara de la nostra existència: la de la feblesa... Tot té el seu moment...
----------------


Tot té el seu moment,
sota el cel hi ha un temps
per a cada cosa.
Hi ha un temps d'infantar
i un temps de morir,
un temps de plantar
i un temps de collir.
Un temps de matar
i un temps de guarir,
un temps d'enrunar
i un temps de construir.
Un temps de plorar
i un temps de riure,
un temps de plànyer-se
i un temps de dansar.
Un temps de tirar pedres
i un temps d'aplegar-ne,
un temps d'abraçar
i un temps d'estar-se'n.
Un temps de cercar
i un temps de perdre,
un temps de guardar
i un temps de llençar.
Un temps d'esquinçar
i un temps de cosir,
un temps de callar
i un temps de parlar.
Hi ha un temps d'estimar
i un temps d'odiar,
hi ha un temps de guerra
i un temps de pau.


Llibre del Cohèlet 3, 1-8

------------------------

Si us agrada la música Reggae, aquí teniu una cançó basada en aquest text, de la cantant uruguaia Alika.

Alika se ha convertido en uno de los referentes del Roots Reggae Dancehall de habla hispana. Influenciada notablemente por el Hip Hop que escuchó desde pequeña y con el cual dio sus primeros pasos en la música. En 1994, junto a Malena D'Alessio fue fundadora del dúo Actitud María Marta, una de las primeras bandas de rap femenino de Argentina y Latinoamérica la cual fue reconocida por la prensa como la banda Revelación del año 1995. Con AMM edita "Acorralar a la Bestia" (1996, Polygram. Posteriormente se aleja de la banda y comienza a transitar su camino en solitario con su proyecto Alika & La Nueva Alianza, volcándose de lleno al reggae y a la cultura rastafari.

Comentaris